Welkom op de website van GVBS 't Klavernest Wechelderzande

Welkom bezoeker,

Welkom op de website van ‘t Klavernest, de Gesubsidieerde Vrije Basisschool van Wechelderzande. Hier vind je uitgebreide informatie over onze school. Een vleugje geschiedenis, het schoolreglement, het personeel, het opvoedingsproject, nieuws van het oudercomité, …

Met de activiteitenkalender, verslagen en foto’s krijg je een zicht op wat er in de school gebeurt.

Het schoolteam wenst je een prettig verblijf en hoopt je regelmatig te mogen begroeten.

Veel plezier!  

GVBS 't Klavernest

Oostmalsebaan 37
2275 Wechelderzande
Tel 03 312 05 92
info @ klavernest.be

Terug naar school: 2018-2019

Klik hier om de klaslijsten 2018-2019 te raadplegen.

De kinderen van het tweede leerjaar worden op 3 september om 8.20u verwacht op de speelplaats van het eerste leerjaar.

Turnrapport

 
In het nieuwe schooljaar zal uw zoon/dochter in december en in juni samen met het rapport ook een turnrapport krijgen. Op dit turnrapport vindt u volgende informatie terug:
 
Graadrapport
Dit is een rapport per graad. Zo kan u zien waar uw zoon/dochter gedurende twee jaar aan zal werken. Zo kunt u in het tweede leerjaar ook de resultaten zien van de toetsen in het eerste leerjaar. Dit kan dan ook in het vierde en het zesde leerjaar. Dit rapport biedt geen volledig overzicht van al onze activiteiten, maar enkel van de getoetste disciplines.
Evolutierapport
Over het ganse basisschooltraject zullen de leerlingen enkele sportprestaties meten. Deze kan u steeds terugvinden op het rapport zodat de evolutie duidelijk is van het eerste tot het zesde leerjaar.
Sociale vaardigheden
Tijdens de turnles oefenen de leerlingen niet enkel hun motoriek, maar werken ze ook aan hun attitude en leren ze hun eigen houding te beoordelen. 
 
Praktisch:
Op het rapport ziet u een onderverdeling in vier kolommen voor het beoordelen van de prestaties. Bij elk schooljaar horen twee kolommen. Het sneeuwvlokje    is het symbool voor de maand december, het zonnetje   voor de maand juni. In deze kolommen worden de resultaten of normen ingevuld. De leerlingen kunnen een norm halen van 1 tot 5. 
1 Stap 1
2 Stap 2
3 Doel
4 Extra 1
5 Extra 2
 
Normen 1 en 2 dienen als opstapjes naar norm 3. Norm 3 is steeds het hoofddoel van de toets. Normen 4 en 5 verwijzen naar moeilijkere extra oefeningen voor de sportievelingen die norm 3 al behaald hebben. U kan de oefeningen bekijken als video op de website van de school via de menukeuze Interessante links- bewegingsopvoeding of door te klikken op de links hieronder.
 
 
Bij de sociale vaardigheden gebruiken we als symbool een ladder, omdat hij/zij hierin kan groeien, en een ster, omdat hij/zij hierin schittert. Het sneeuwvlokje en het zonnetje duiden weer de maanden december en juni aan.
 
Indien er nog vragen zijn kan u altijd contact opnemen met de turnleerkracht.
 

Bosklassen 3de graad - Weblog

De terugkeer is voorzien rond 16u30.

 

Klik op bovenstaande afbeelding om de weblog te openen.

Schoolkrant online

 

 
Ook dit jaar zal de schoolkrant steeds op onze website verschijnen. De papieren versie wordt met de gezinsoudsten meegegeven. De schoolkrant is het belangrijkste communicatiemiddel tussen school en thuis. Mogen we dan ook vragen om zeker de kalender goed te bekijken? Activiteiten worden immers steeds in de schoolkrant aangekondigd en we voorzien slechts uitzonderlijk een aparte brief met info over een uitstap.
 
Ook ons schoolkrantarchief met de krantjes van de voorbije schooljaren is online te raadplegen: klik hier.
 

ICT-links

Instappers

Is je kind weldra 2,5 jaar dan zijn jullie welkom op onze kijkdagen. Tijdens deze kijkdagen zijn de kleuters samen met hun ouders welkom in het 1ste kleuterklasje van 9u00 tot 10u00.

 

De kleuters proeven van het klasmoment, de ouders krijgen alle info en nadien een rondleiding in de school.

Meespeelmomenten instappers
woensdag 29 augustus (18.30-19.30)
dinsdag 23 oktober (9 uur tot 10 uur)
dinsdag 18 december (9 uur tot 10 uur)
 
dinsdag 29 januari 2019 (9 uur tot 10 uur)
dinsdag 26 februari 2019 (9 uur tot 10 uur)
dinsdag 26 maart 2019 (9 uur tot 10 uur)
dinsdag 28 mei 2018 (9 uur tot 10 uur)
 
Infoavond instappers
dinsdag 11 september (19 uur tot 20 uur) Deze avond is voor de ouders van de instappers van september en de herfstvakantie.
dinsdag 18 december  2018 (19 uur tot 20.00 uur). Deze avond is voor de ouders van de instappers van januari en carnaval.
 
dinsdag 26 maart 2019 (19.00 uur tot 20.00 uur). Deze avond is voor de ouders van de instappers van Pasen en Hemelvaart.
 

Nieuwe fietsen - Project 10 op 10

 

Fluohesjes 

Zorg dat je gezien wordt ! Nu het ’s morgens weer langer donker blijft, starten we onze fluohesjeswedstrijd. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar bent in het verkeer en zo’n fluohesje helpt daarbij. Zoals steeds vragen we dat kinderen tussen de herfstvakantie en de paasvakantie het hesje dragen wanneer ze naar school komen en naar huis gaan. En het maakt niet uit of je fietst, wandelt of met de auto komt. Want het is ook belangrijk dat je goed zichtbaar bent als je van de auto naar de schoolpoort wandelt. Zoals ieder jaar zullen we, in samenwerking met het oudercomité, af en toe een beloning voorzien ! Dus na de vakantie steeds aan je fluohesje denken ! De voorbije jaren zien we ook ouders die een fluohesje dragen. Zij geven een belangrijk signaal aan de kinderen : Zorg dat je gezien wordt ! 
 
Spaar mee voor de individuele en klassikale beloningen! 
 
 

Project 10 op 10: Overdekte fietsenstalling

 

Met de subsidies van 10op10-provincie Antwerpen hebben we een overdekte fietsenstalling gemaakt voor onze schoolfietsen. Een deel van die fietsen en loopfietsen konden we vorig jaar aankopen dankzij de 10op10-subsidies en dit jaar gebruikten we de subsidies voor de stalling.
Meteen is de brede gang aan de turnzaal vrij van fietsen : een stuk ordelijker en veel handiger. Ook de poetsvrouwen zijn blij dat ze de fietsen niet meer moeten verplaatsen. Ten slotte nog een woord van dank aan Luc, de man van juffrouw Christine die de fraaie constructie maakte voor de school. Een welgemeende merci voor de subsidies en het geleverde werk !

Zoek

Free business joomla templates