previous arrow
next arrow
Slider

Turnrapport

 
In het nieuwe schooljaar zal uw zoon/dochter in december en in juni samen met het rapport ook een turnrapport krijgen. Op dit turnrapport vindt u volgende informatie terug:
 
Graadrapport
Dit is een rapport per graad. Zo kan u zien waar uw zoon/dochter gedurende twee jaar aan zal werken. Zo kunt u in het tweede leerjaar ook de resultaten zien van de toetsen in het eerste leerjaar. Dit kan dan ook in het vierde en het zesde leerjaar. Dit rapport biedt geen volledig overzicht van al onze activiteiten, maar enkel van de getoetste disciplines.
Evolutierapport
Over het ganse basisschooltraject zullen de leerlingen enkele sportprestaties meten. Deze kan u steeds terugvinden op het rapport zodat de evolutie duidelijk is van het eerste tot het zesde leerjaar.
Sociale vaardigheden
Tijdens de turnles oefenen de leerlingen niet enkel hun motoriek, maar werken ze ook aan hun attitude en leren ze hun eigen houding te beoordelen. 
 
Praktisch:
Op het rapport ziet u een onderverdeling in vier kolommen voor het beoordelen van de prestaties. Bij elk schooljaar horen twee kolommen. Het sneeuwvlokje    is het symbool voor de maand december, het zonnetje   voor de maand juni. In deze kolommen worden de resultaten of normen ingevuld. De leerlingen kunnen een norm halen van 1 tot 5. 
1 Stap 1
2 Stap 2
3 Doel
4 Extra 1
5 Extra 2
 
Normen 1 en 2 dienen als opstapjes naar norm 3. Norm 3 is steeds het hoofddoel van de toets. Normen 4 en 5 verwijzen naar moeilijkere extra oefeningen voor de sportievelingen die norm 3 al behaald hebben. U kan de oefeningen bekijken als video op de website van de school via de menukeuze Interessante links- bewegingsopvoeding of door te klikken op de links hieronder.
 
 
Bij de sociale vaardigheden gebruiken we als symbool een ladder, omdat hij/zij hierin kan groeien, en een ster, omdat hij/zij hierin schittert. Het sneeuwvlokje en het zonnetje duiden weer de maanden december en juni aan.
 
Indien er nog vragen zijn kan u altijd contact opnemen met de turnleerkracht.
 

Afdrukken