previous arrow
next arrow
Slider

Welkom op de website van GVBS 't Klavernest Wechelderzande

Welkom bezoeker,

Welkom op de website van ‘t Klavernest, de Gesubsidieerde Vrije Basisschool van Wechelderzande. Hier vind je uitgebreide informatie over onze school. Een vleugje geschiedenis, het schoolreglement, het personeel, het opvoedingsproject, nieuws van het oudercomité, …

Met de activiteitenkalender, verslagen en foto’s krijg je een zicht op wat er in de school gebeurt.

Het schoolteam wenst je een prettig verblijf en hoopt je regelmatig te mogen begroeten.

Veel plezier!  

GVBS 't Klavernest

Kerkepad 27
2275 Wechelderzande
Tel 03 312 05 92
info @ klavernest.be

Afdrukken

Instappers - Inschrijvingen

Is je kind weldra 2,5 jaar dan zijn jullie welkom op onze kijkdagen. Tijdens deze kijkdagen zijn de kleuters samen met hun ouders welkom in het 1ste kleuterklasje van 9u00 tot 10u00.

De kleuters proeven van het klasmoment, de ouders krijgen alle info en nadien een rondleiding in de school.

Kijkmomenten instappers

 • maandag 30 augustus 2021 (18.30 uur - 19.30 uur)
 • dinsdag 26 oktober 2021 (9.00 uur - 10.00 uur)
 • dinsdag 14 december 2021 (9.00 uur - 10.00 uur)
 • dinsdag 25 januari 2022 (9.00 uur - 10.00 uur)
 • dinsdag 22 februari 2022 (9.00 uur - 10.00 uur)
 • dinsdag 29 maart 2022 (9.00 uur - 10.00 uur)
 • dinsdag 24 mei 2022 (9.00 uur - 10.00 uur)
 

Infoavond instappers 

Telkens van 19 uur tot 20 uur.

 • dinsdag 30 maart 2021: infoavond voor de kinderen die na de paasvakantie en O.H.Hemelvaart instappen
 • donderdag 9 september 2021 voor kinderen die instappen in september en na de herfstvakantie
 • dinsdag 14 december 2021 voor kinderen die instappen na kerst, 1 februari en na krokusvakantie
 • dinsdag 29 maart 2022 voor kinderen die instappen na de paasvakantie en na O.H.Hemelvaart

Inschrijvingen of extra info (kleuterschool en lagere school)

 • Gelieve op voorhand een afspraak te maken
  (03 312 05 92 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Lees meer

Afdrukken

't Klavernest bouwt aan de toekomst

 

 


Het aftellen is begonnen.
Binnenkort wordt de kleuterschool afgebroken en zal aansluitend gestart worden met de bouw van een nieuwe school. De nieuwe basisschool bestaat uit moderne klaslokalen, een ruime refter, lokalen voor administratie.
De bestaande sportzaal wordt grondig gerenoveerd. Na het aftellen tot de start van de afbraak zal de klok hierboven terug beginnen optellen en de reeds verstreken bouwtijd weergeven.

Dankzij dit bouwproject zullen de leerlingen alle kansen krijgen om hun talenten ten volle te ontwikkelen in een warme, aangename schoolomgeving. De voorbereidingen zijn intussen achter de rug. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar verhuisden naar het KLJ-lokaal en de eetzaal van de lagere school.

Op 16 maart start de aannemer, Hooyberghs nv uit Arendonk met de bouwwerken. De bouwperiode zal ongeveer 14 maanden duren. Hieronder kan u de evolutie van de bouwwerken volgen.

 
Een blik op de (komende) werken (beelden met 1 dag vertraging):
 
Timelapse (start tot heden):
 

Afdrukken

Schoolkrant online

 

 
Ook dit jaar zal de schoolkrant steeds op onze website verschijnen. Tweewekelijks wordt een nieuwe schoolkrant gemaild aan de ouders. De schoolkrant is het belangrijkste communicatiemiddel tussen school en thuis. Mogen we dan ook vragen om zeker de kalender goed te bekijken? Activiteiten worden immers steeds in de schoolkrant aangekondigd en we voorzien slechts uitzonderlijk een aparte brief met info over een uitstap.
 
 

Fluohesjes 

Zorg dat je gezien wordt ! Nu het ’s morgens weer langer donker blijft, starten we onze fluohesjeswedstrijd. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar bent in het verkeer en zo’n fluohesje helpt daarbij. Zoals steeds vragen we dat kinderen tussen de herfstvakantie en de paasvakantie het hesje dragen wanneer ze naar school komen en naar huis gaan. En het maakt niet uit of je fietst, wandelt of met de auto komt. Want het is ook belangrijk dat je goed zichtbaar bent als je van de auto naar de schoolpoort wandelt. Zoals ieder jaar zullen we, in samenwerking met het oudercomité, af en toe een beloning voorzien ! Dus na de vakantie steeds aan je fluohesje denken ! De voorbije jaren zien we ook ouders die een fluohesje dragen. Zij geven een belangrijk signaal aan de kinderen : Zorg dat je gezien wordt ! 
 
Spaar mee voor de individuele en klassikale beloningen! 
 
 

Afdrukken

Turnrapport

 
In het nieuwe schooljaar zal uw zoon/dochter in december en in juni samen met het rapport ook een turnrapport krijgen. Op dit turnrapport vindt u volgende informatie terug:
 
Graadrapport
Dit is een rapport per graad. Zo kan u zien waar uw zoon/dochter gedurende twee jaar aan zal werken. Zo kunt u in het tweede leerjaar ook de resultaten zien van de toetsen in het eerste leerjaar. Dit kan dan ook in het vierde en het zesde leerjaar. Dit rapport biedt geen volledig overzicht van al onze activiteiten, maar enkel van de getoetste disciplines.
Evolutierapport
Over het ganse basisschooltraject zullen de leerlingen enkele sportprestaties meten. Deze kan u steeds terugvinden op het rapport zodat de evolutie duidelijk is van het eerste tot het zesde leerjaar.
Sociale vaardigheden
Tijdens de turnles oefenen de leerlingen niet enkel hun motoriek, maar werken ze ook aan hun attitude en leren ze hun eigen houding te beoordelen. 
 
Praktisch:
Op het rapport ziet u een onderverdeling in vier kolommen voor het beoordelen van de prestaties. Bij elk schooljaar horen twee kolommen. Het sneeuwvlokje    is het symbool voor de maand december, het zonnetje   voor de maand juni. In deze kolommen worden de resultaten of normen ingevuld. De leerlingen kunnen een norm halen van 1 tot 5. 
1 Stap 1
2 Stap 2
3 Doel
4 Extra 1
5 Extra 2
 
Normen 1 en 2 dienen als opstapjes naar norm 3. Norm 3 is steeds het hoofddoel van de toets. Normen 4 en 5 verwijzen naar moeilijkere extra oefeningen voor de sportievelingen die norm 3 al behaald hebben. U kan de oefeningen bekijken als video op de website van de school via de menukeuze Interessante links- bewegingsopvoeding of door te klikken op de links hieronder.
 
 
Bij de sociale vaardigheden gebruiken we als symbool een ladder, omdat hij/zij hierin kan groeien, en een ster, omdat hij/zij hierin schittert. Het sneeuwvlokje en het zonnetje duiden weer de maanden december en juni aan.
 
Indien er nog vragen zijn kan u altijd contact opnemen met de turnleerkracht.
 

Afdrukken